KLM verkoopt KLM Jet Center aan Jet Aviation

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft met het Zwitserse Jet Aviation een definitieve overeenkomst bereikt over de verkoop van het KLM Jet Center.

Dat meldt KLM in een persbericht. De verkoop is per 1 oktober 2018 in werking getreden. Er werden geen financiële details bekend gemaakt.

KLM verkoopt het onderdeel omdat het zich wil concentreren op haar eigen kernactiviteiten. KLM Jet Center opereert in de zeer specifieke afhandelingsmarkt voor zakenvliegtuigen en privéjets op Schiphol-Oost en Rotterdam. KLM zegt tot dit besluit te zijn gekomen “na een zorgvuldig proces van onderzoek en gesprekken”.

KLM verzorgt sinds 1986 de afhandeling van zakenvliegtuigen en privéjets op Schiphol-Oost. In 2004 werd vervolgens ook in Rotterdam een centrum geopend. Met verkoop van de activiteiten en vaste activa van het KLM Jet Center aan Jet Aviation zijn alle medewerkers per 1 oktober in dienst getreden bij Jet Aviation Netherlands B.V.. 

De medewerkers waren hierover al in een eerder stadium op de hoogte gesteld . KLM heeft met de vakbonden overeenstemming bereikt over de overgang en de arbeidsvoorwaarden die van kracht zijn bij de nieuwe werkgever.

Gerelateerde artikelen