Kleinste venture capital fonds lift mee met specialisten

GEC Capital gaat minstens dertig investeringen doen in drie jaar.

Het venture capital fonds van Golden Egg Check heeft 2,5 miljoen euro opgehaald bij investeerders. Met dit fonds, GEC Capital I, wil Golden Egg Check in drie jaar tijd 30 tot 35 investeringen doen in techbedrijven. Voor de zomer wil Golden Egg Check het fonds sluiten op vijf miljoen euro.

Het in 2022 gestarte fonds heeft inmiddels een portfolio van veertien startups, voornamelijk Nederlandse softwarebedrijven. Bij aanvang had het fonds een investeringsbudget van een half miljoen euro, destijds het kleinste venture capital fonds van Nederland.

Met de nieuwe kapitaalinjectie van verschillende techondernemers en investeringsmaatschappijen heeft het fonds nu 2,5 miljoen euro beschikbaar om te investeren. GEC Capital doet dit altijd samen met een gespecialiseerde venturecapitalist of met een groep angel investors.

“Wij liften slim mee op hun kennis en expertise”, zegt Thomas Mensink, partner bij GEC Capital. “Tegelijkertijd brengen wij ons netwerk van investeerders in, zodat onze portfoliobedrijven sneller en beter toegang krijgen tot vervolgkapitaal. Wij besteden het meeste papierwerk uit aan de lead investor en hoeven ook geen board seats. Op deze manier kunnen wij met een klein team veel deals doen en zorgen voor een optimale spreiding voor onze investeerders.”

 Investeerders die kapitaal bijdragen aan GEC Capital zijn onder andere Koejans Capital, 819 Capital Partners, Arjé Cahn (ex-Hippo), Geert-Jan Smits (ex-Flinders, auteur ‘De start-up scorecard’) en Investeringsfonds Groningen. 

Gerelateerde artikelen