Kleine overname voor Vroom Funderingstechnieken

Vroom Funderingstechnieken doet met de acquisitie van VDB Funderingstechnieken een tweede overname dit jaar.

Vroom Funderingstechnieken, een van de grootste funderingsbedrijven van Nederland, heeft een meerderheidsbelang in VDB Funderingstechnieken verkregen. Met deze strategische acquisitie breidt Vroom de diensten op het gebied van paalsystemen en (prefab) funderingsconstructies verder uit.

VDB is met dertien medewerkers en vijf machines werkzaam op het gebied van infra, GWW (grond, weg, waterbouw), petrochemie, industrie, renovatie, funderingsherstel, nieuwbouw en aanbouwen. De twee branchegenoten werken al sinds 2021 naar beider tevredenheid samen aan verschillende funderingsprojecten en zetten nu de volgende stap.

Peter Vroom, CEO Vroom, zegt het volgende over de transactie: “Bij ons werk staan mensen en culturen centraal. We werken al enkele jaren succesvol en met plezier samen met VDB,
wat een sterke band heeft gecreëerd. Onze ‘no-nonsense’ mentaliteit sluit goed op elkaar aan, wat leidt tot een samenwerking zoals deze.”

Deze acquisitie markeert een belangrijke tweede stap in de buy & build strategie van Vroom, welke in nauwe samenwerking met Craft Capital is ingezet, sinds haar investering in 2021. De overname van VDB volgt kort op de overname door Vroom van Beton- en Vlechtbedrijf Hadek in april.

De schuldfinanciering voor beide overnames werd aan Vroom verstrekt door de Rabobank. Op juridisch vlak werd Vroom in beide transacties ondersteund door de advocaten van DeBreij.

Gerelateerde artikelen