Klanten in opstand tegen overname VMware

Vrees voor kaalslag als Broadcom het softwarebedrijf koopt voor 61 miljard. 

Vier grote Europese gebruikersverenigingen verzetten zich tegen de overname van VMware door Broadcom, een producent van halfgeleiders. Ze vrezen voor prijsstijgingen, kwaliteitsverlies en kleinere investeringen in onderzoek en ontwikkeling. 

Het Belgische Beltug, het Nederlandse CIO Platform, het Duitse Voice en het Franse Cigref hebben hun ongenoegen kenbaar gemaakt over de ophanden zijnde deal van 61 miljard dollar. VMware is koploper in virtualiteitssoftware en neemt daarin een dominante marktpositie in. 

De Europese Commissie moet die deal nog goedkeuren en vroeg de gebruikersverenigingen naar commentaar. De gebruikers vrezen dat er weinig overblijft van VMware als Broadcom aan het roer gaat zitten. Zij verwijzen naar de overname van Symantec in de zomer van 2019. Dat leidde toen wereldwijd tot disproportionele prijsverhogingen. De gebruikersgroepen vrezen dat hetzelfde zal gebeuren met VMware. Broadcom heeft geen focus op productontwikkeling maar op het opkopen van de markt. Gevreesd wordt dat de producten van VMware hun onderscheidend vermogen verliezen. 

 

Gerelateerde artikelen