Kiwa neemt Belgische keuringsdienst over

De aandeelhouder van Vinçotte, de grootste keuringsdienst van België, heeft ingestemd met de deal, waarvan financiële details niet zijn meegedeeld. Het stelt de Belgen in staat om nu ook internationaal mee te doen. 

Vinçotte stond al langer in de etalage en sprak met meerdere partijen over een overname. Volgens Vlaamse media had Kiwa al langer interesse, maar wimpelde de Belg het geflirt aanvankelijk af. Volgens zakenblad De Tijd kwam Kiwa daarom met een aanzienlijk hoger bod.

Kiwa is eigendom van SHV. Met de deal krijgt zij er een omzet van 200 miljoen euro bij.

De werkgelegenheid voor de tweeduizend medewerkers blijft behouden, de merknaam blijft bestaan en het management blijft aan boord. 

De sector van de TICs (Testing, Inspection & Certification) maakt wereldwijd een snelle ontwikkeling door. Zo is er veel vraag naar het testen en inspecteren op nieuwe werkterreinen en nieuwe vaardigheden, zoals cybersecurity, hernieuwbare energie en digitale transitie.

 De overdracht is onderhevig aan de goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteit, welke verwacht wordt in het eerste kwartaal van 2022. 

Gerelateerde artikelen