Kinepolis Group neemt Utopolis over

De Belgische bioscoopketen Kinepolis neemt Utopolis-groep (Utopia SA) over. Utopia SA bestaat uit 13 bioscopen gevestigd in vier landen, te weten Luxemburg, Nederland, Belgie en Frankrijk.
In 2014 ontving de Groep 3,4 miljoen bezoekers en realiseerde hiermee 41 miljoen euro omzet en 7,5 miljoen EBITDA. Utopia SA telt 5 bioscopen in Nederland (Oss, Almere, Zoetermeer, Den Helder en Emmen) en vier in Belgie (Mechelen, Turnhout, Aarschot en Lommel).
De beoogde overname van de Utopolis-groep past in de expansiestrategie van Kinepolis Group, die hiermee haar positie in Frankrijk en Nederland versterkt en met Luxemburg geografisch een nieuwe markt toevoegt aan haar portfolio, aldus het persbericht
In de komende periode zullen de betrokken partijen verder werken aan de invulling van de voorwaarden verbonden aan de beoogde overname, waaronder het afronden van een due diligence. Voor wat betreft de overname van de Belgische bioscoopcomplexen zal Kinepolis toestemming vragen aan de
Belgische Mededingingsautoriteit.
In het kader van haar expansiestrategie kondigde Kinepolis eerder dit jaar al de bouw van een bioscoopcomplex in Bretigny-sur-Orge aan en eerder deze week ook de overname van de Franse bioscoop Megaroyal in Bourgoin-Jailleu.
Gerelateerde artikelen