Kiadis Pharma haalt 12 miljoen euro financiering op

Kiadis Pharma, een biofarmaceutische onderneming die klinisch onderzoek doet, heeft vandaag de onderhandse plaatsing bekend gemaakt bij een gespecialiseerd Amerikaans biotech investeringsfonds, van circa 7,5 miljoen gewone aandelen tegen een prijs van 1,60 per aandeel en een totale waarde van 12 miljoen euro.

Als onderdeel van de transactie heeft de investeerder ongeveer 3,75 miljoen warrants met een uitoefenprijs van 2,22 euro ontvangen, die gedurende vijf jaar kunnen worden uitgeoefend. De Onderneming verwacht de transactie deze week af te ronden.

Arthur Lahr, bestuursvoorzitter Kiadis: “Ik ben heel blij met deze succesvolle financiering voor de verdere ontwikkeling van onze K-NK-celtherapie programma’s, in deze moeilijke kapitaalmarkten. Wij denken dat de vooruitzichten voor Kiadis in de komende maanden veelbelovend zijn. Wij zullen op diverse medische bijeenkomsten updates geven, waaronder de American Society of Clinical Oncology (ASCO) en de European Hematology Association (EHA); we verwachten te kunnen beginnen met onze NK REALM studie nadat we FDA-goedkeuring krijgen op onze IND; en we verwachten goede vooruitgang te boeken met ons solide tumoren programma, terwijl wij verdere samenwerkingen blijven nastreven. Wij verwachten dat deze nieuwe financiering ons in staat stelt om enkele korte termijn mijlpalen met ons K-NK celtherapie programma te behalen en daarmee waarde te genereren voor alle stakeholders.”

De opbrengsten van deze onderhandse plaatsing zal worden aangewend voor de ontwikkeling van Kiadis K-NK-celtherapie programma’s, waaronder de klinische ontwikkeling van K-NK002 als een therapie voor patiënten met bloedkankers die een stamceltransplantatie ondergaan, de ontwikkeling van K-NK003 voor de behandeling van acute myeloide leukemie (AML) en onderzoek en ontwikkeling van het K-NK platform voor solide tumoren. 

Per 31 december 2019, had Kiadis 29,5 miljoen euro in kas. Oppenheimer & Co., Inc. (“Oppenheimer”) trad op als enige ‘placement agent’ en Bird & Bird als juridisch adviseur voor de onderneming ten behoeve van deze transactie. De raad van bestuur en raad van commissarissen van Kiadis’ zijn door Allen & Overy en EY geadviseerd bij de evaluatie van diverse financieringsmogelijkheden.

Gerelateerde artikelen