Kerry Tilburg van Ierse naar Italiaanse eigenaar

Irca koopt de Sweet Ingredients-divisie van de Kerry Group.

Kerry Tilburg, een fabrikant van levensmiddelen, is verkocht aan Irca, een Italiaanse fabrikant van chocola-, ijs- en bakkerijhalffabrikanten. Het Tilburgse bedrijf maakte deel uit van de divisie Sweet Ingredients van de Kerry Group uit Ierland. Dit onderdeel boekte afgelopen jaar een omzet van ruim 400 miljoen euro.

De hele divisie gaat voor een half miljard over naar de Italianen, inclusief de vestiging in Tilburg. Irca maakt daarvan 350 euro over aan Kerry, de rest van de koopsom is omgezet in een lening aan de Italianen.

Net als Kerry is ook Irca al gevestigd in Nederland. Het chocoladebedrijf Dobla in Heerhugowaard werd in 2018 overgenomen door de Italianen. 

Irca is op overnamepad sinds het bedrijf vorig jaar in handen kwam van private equity-investeerder Advent International dat vorig jaar de Engineering Materials business van DSM overnam samen met LANXESS. Recent kocht Irca ook al twee andere bedrijven. Na inlijving van de Kerry-divisie komt de verwachte omzet uit op een miljard euro.
 

Gerelateerde artikelen