Kempen slaat toe in Duits onderwijs

Kempen Capital Management heeft een direct belang genomen in het Duitse ICT-bedrijf Heinekingmedia GmbH. De Duitse onderneming biedt hardware- en software-oplossingen aan onderwijsinstellingen. Kempen ziet in Duitsland een inhaalslag plaatsvinden wat betreft het inzetten van digitaliseringsoplossingen binnen het onderwijs.

De deelname verloopt via het private-equity- investeringsfonds Kempen European Private Equity Fund I. Ook de Duitse investeringsmaatschappij Premium Equity Partners nam een aandeel in het technologiebedrijf. Beide investeerders nemen Heinekingmedia over van de oorspronkelijke oprichters en de MADSACK Media Group. De oprichters zullen zitting nemen in de advisory board. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

De deelname betreft de tweede participatie van het Kempen European Private Equity Fund I in Duitsland, en de zevende participatie van 2021. Eerder sloot Kempen twee deals in het Verenigd Koninkrijk, twee in Frankrijk en één in Noorwegen. De participatie in Duitsland is de dertiende directe participatie van het Kempen European Private Equity Fund I. Het investeringsbudget van het fonds is inmiddels volledig gereserveerd/gecommitteerd. 

 

Gerelateerde artikelen