Kempen Private Markets Fund verwerft belang in LKE Holding

Duitse marktleider intra-logistics past bij strategie te investeren in nichesegment.

Het Kempen Private Markets Fund heeft een significant direct belang genomen in LKE Holding  LKE is een Duitse marktleider in de ontwikkeling en vervaardiging van op maat gemaakte rijdende logistieke systeemoplossingen met de focus op de intra-logistics, pakketbezorging en luchtvaartsector.

Sven Smeets, co-head van het Kempen Private Markets team, licht toe: "LKE is een prachtig modern bedrijf met een lange historie op het gebied van technologische logistieke ontwikkeling en heeft een indrukwekkende internationale klantenbasis. Het bedrijf past perfect bij de focus die we bij Kempen voor onze klanten hebben; investeringen in stabiele, kleine en middelgrote ondernemingen die marktleider zijn in hun eigen nichesegment. We zijn er dan ook trots op dat de investeerders in ons fonds, klanten van Van Lanschot Kempen, toegang kunnen krijgen tot zo’n mooi bedrijf."

Bram Bikker, director van het Kempen Private Markets team, licht verder toe: "We hebben veel vertrouwen in het managementteam van LKE, dat verder zal bouwen aan het internationale succes van het bedrijf. Daarnaast zien wij uit naar een mooie samenwerking met Premium Equity Partners en het managementteam in de komende jaren. Het Kempen Private Markets Fund is gericht op het kleine en het lagere middensegment van de Europese buy-out private-equitymarkt. Het is een beleggingsfonds dat voor haar klanten investeert in private equity, infrastructuur, land (landbouwgrond en bosbouw) en vastgoed."

De participatie van het Kempen Private Markets Fund is een co-investering met de Duitse investeringsmaatschappij Premium Equity Partners. De investeerders hebben een management buy-out mogelijk gemaakt voor LKE’s managementteam, dat als mede-eigenaar gedreven is om LKE verder te laten groeien, zowel autonoom als door gerichte acquisities.

Marcel van Wijk, managing partner bij Premium Equity Partners: "Wij ondersteunen professioneel ondernemerschap bij kleine en middelgrote ondernemingen. We zijn dan ook verheugd dat we samen met Kempen het management van LKE kunnen helpen in het verder realiseren van de gezamenlijke groeidoelstellingen. We kijken uit naar onze toekomstige samenwerking."

Gerelateerde artikelen