Kempen niet akkoord met nieuw bod op TenCate

Kempen Oranje Participaties stemt niet in met het verhoogde bod op TenCate. Dat liet de beheerder van het beleggingsfonds, Joop Witteveen, donderdag aan AFN weten.

Het consortium onder leiding van Gilde verhoogde eerder deze week zijn bod op TenCate van 24,60 naar 26 euro per aandeel. Volgens Witteveen is daarmee echter geen sprake van een hogere waardering voor de producent van technisch textiel. De aandeelhouders krijgen volgens hem alleen de verbetering van de schuldpositie in de afgelopen maanden uitbetaald.

‘Bij de verkoop aan een overnemende partij verlangen we een premie voor de controle die de overnemer krijgt’, stelde Witteveen. ,,’Daarvan is bij dit bod geen sprake. Met een bod van ongeveer acht keer de ebitda is er slechts sprake van een normale waardering voor een beursgenoteerd bedrijf.’

Kempen Oranje Participaties heeft een belang van circa 6 procent in TenCate. Zonder medewerking van het beleggingsfonds haalt Gilde dus niet het beoogde belang van 95 procent in TenCate, waarmee het bedrijf van de beurs kan worden gehaald.

Witteveen gaf niet aan tegen welke prijs Kempen wel bereid is zijn belang te verkopen. Hij zei wel dat het bod daarvoor ‘duidelijk’ moet worden verhoogd. Gebeurt dat niet, dan blijft het fonds een aandeelhouder in het bedrijf. Er moeten dan wel betere afspraken komen voor de belangen van langetermijninvesteerders in TenCate, stelde Witteveen.

(ANP)

 

Gerelateerde artikelen