Kempen investeert in Frans healthcare-softwarebedrijf

Het Kempen European Private Equity Fund participeert in de nieuwe entiteit die ontstaat uit de fusie tussen de softwarebedrijven Medisys en Cityzen. Deze fusie creƫert een toonaangevende Franse softwareleverancier in Frankrijk, gespecialiseerd in de ontwikkeling van software voor de healthcare-sector.

De nieuwe entiteit die ontstaat uit de fusie van Medisys en Cityzen is een leidende speler in Frankrijk op het gebied van ERP zorgsoftware, met een geschiedenis die dertig jaar teruggaat. Het bedrijf bedient bijna 11.000 klanten en is gericht op zowel de publieke als de private zorgmarkt. De groep heeft circa 450 fte in dienst, waarvan meer dan negentig softwarespecialisten, verdeeld over zeventien locaties door geheel Frankrijk. De gecombineerde omzet in 2020 bedroeg circa € 45 miljoen.

De participatie van het Kempen European Private Equity Fund,, het private-equity-investeringsfonds van Kempen Capital Management, is een co-investering met investeringsmaatschappij Activa Capital en de oorspronkelijke oprichters. Ook het managementteam van de nieuwe entiteit investeert mee met eigen middelen.

Het fonds maakt hiermee de derde participatie van 2021 bekend nadat eerder een belang is verworven in het Britse softwarebedrijf Eque2 en het Franse GSRI, dat voorziet in inspectie en advisering voor infrastructuurbeheer. Deze deal is de negende directe private-equity-participatie van het Kempen European Private Equity Fund en de derde deal van het fonds in Frankrijk.

Gerelateerde artikelen