Kempen European Private Equity Fund neemt belang in GSRI

Het private-equity-investeringsfonds van Kempen Capital Management heeft een belang genomen in GSRI.

GSRI voorziet in inspectie en advisering voor infrastructuurbeheer

Dit van oorsprong Franse bedrijf, opgericht in 1997, biedt inspectie-, diagnose- en adviesoplossingen om het beheer en onderhoud van bestaande infrastructuurprojecten gedurende de gehele levenscyclus te optimaliseren.

De participatie van het Kempen European Private Equity Fund is een co-investering met investeringsmaatschappij Sparring Capital, en de oorspronkelijke oprichters. Daarnaast investeert ook het managementteam van GSRI met eigen middelen mee. Hierdoor zijn de belangen van de verschillende investeerders gelijk vertegenwoordigd.

Sven Smeets, managing director Kempen Private Markets licht toe: ‘Met trots maken we onze investering in GSRI bekend. GSRI is een uniek bedrijf met veel kennis en ervaring op het gebied van innovatief infrastructuurbeheer. Het bedrijf brengt de onderhoudsstaat van infrastructuurobjecten in beeld. Daarbij valt te denken aan waterleidingen, riolen, bruggen, wegen en energievoorzieningen. Op basis daarvan kunnen preventieve onderhoudswerkzaamheden veel beter en efficiënter ingepland en uitgevoerd worden. Het doel is om GSRI internationaal verder te laten groeien via een gerichte ‘buy-and build’-strategie en te focussen op gerichte acquisities binnen de sector.’

Bram Bikker, director Kempen Private Markets voegt toe: ‘GSRI heeft een solide klantenbasis, bestaande uit watervoorzieningsbedrijven, gemeenten, (semi-)overheidsinstanties en nutsbedrijven. Een andere belangrijke klantengroep zijn concessiehouders, zoals elektriciteitsbedrijven, luchthavens, spoorwegen, snelwegen en tolweg-operators. In veel Europese landen is de infrastructuur verouderd en hier liggen dan ook interessante kansen voor de internationale groei van GSRI. We zijn er trots op dat de participanten in ons fonds, klanten van Van Lanschot Kempen, toegang krijgen tot zo’n mooi bedrijf.’

Het fonds maakt hiermee de tweede participatie van 2021 bekend nadat in februari een belang is verworven in het Britse softwarebedrijf Eque2. Het is de achtste directe private-equity-deal van het Kempen European Private Equity Fund en de tweede deal van het fonds in Frankrijk.

Gerelateerde artikelen