Keensight koopt meerderheid in RAM-IT

Keensight Capital, een Frans-Engelse tech- en zorginvesteerder, neemt een strategisch meerderheidsbelang in het Utrechtse bedrijf RAM Infotechnology (RAM-IT), aanbieder van clouddiensten voor de zorg.

De investering stelt RAM-IT in staat zijn positie op gebied van beheerde diensten verder uit te bouwen. Op termijn wil men ook naar het buitenland. De oprichters en het managementteam van RAM-IT blijven actief betrokken bij het bedrijf. 

Steeds meer zorginstellingen besteden het beheer over hun it uit. Hierdoor lukt het RAM-IT gemiddeld met 20 procent per jaar te groeien. Dit jaar wordt een omzet van 45 miljoen euro verwacht. Het in 1993 opgerichte bedrijf richt zich met een kleine driehonderd medewerkers op zorginstellingen zoals verpleeghuizen, gespecialiseerde klinieken, zorgcentra, GGZ-instellingen en ziekenhuizen. Met meer dan tweehonderd klanten claimt RAM-IT marktleider te zijn bij clouddiensten voor de zorg. 

Keensight Capital brengt behalve kapitaal ook kennis van technologie en zorg in. Ook gaat de investeerder voor slagkracht zorgen. Men richt zich op bedrijven met een groot groeipotentieel en een omzet tussen  de tien miljoen en driehonderd miljoen euro. 

Gerelateerde artikelen