Keensight Capital verwerft meerderheidsbelang in Symere

Investeringsmaatschappij Keensight Capital heeft overeenstemming bereikt voor de verwerving van een meerderheidsbelang in Symeres. Keensight Capital neemt het meerderheidsbelang over van het Gilde Healthcare Private Equity fonds.

Symeres is een toonaangevende Europese “Contract Research Organization” (CRO) en “Contract Development and Manufacturing Organization” (CDMO) op het gebied van geneesmiddelenonderzoek.

Symeres is één van de grootste Europese CRO's en CDMO’s en levert R&D-diensten op het gebied van geneesmiddelenonderzoek en -ontwikkeling aan farmaceutische en biotechnologische bedrijven over de hele wereld. De zeer gespecialiseerde diensten omvatten onder andere geïntegreerde synthese en optimalisatie van kleine moleculen, complexe synthetische chemie, routeverkenning en -optimalisatie tot GMP-productie, vaste-stofchemie en ADME-Tox-diensten.

Symeres, met hoofdvestiging in Nederland, heeft meer dan 500 medewerkers in dienst, waaronder een groot aantal gepromoveerde wetenschappers, die werkzaam zijn in zes vestigingen verspreid over Nederland, Tsjechië, Finland en Zweden en een verkoopkantoor in de VS. Tijdens de afgelopen decennia kende het bedrijf dubbelcijferige zelfstandige groei, aangevuld met enkele strategische overnames. In 2021 verwacht Symeres een omzet van meer dan 70 miljoen euro te behalen.

Keensight Capital zal het managementteam (onder leiding van medeoprichters Dr. Eelco Ebbers, Dr. Frank Leemhuis, en CFO Guillaume Jetten) ondersteunen in haar groeistrategie die gericht is op organische groei en acquisities.

Gerelateerde artikelen