Keensight Capital investeert in Lisam Systems

Keensight Capital neemt een belang in softwarebedrijf Lisam Systems. 

Lisam Systems is een toonaangevende wereldwijde leverancier van compliance management software-oplossingen en diensten voor Environmental, Health & Safety (EH&S) normen. Het hoofdkantoor zit in België, daarnaast is het in meer dan 20 landen actief. Het bedrijf bedient meer dan 2.000 klanten die wereldwijd actief zijn in diverse sectoren, waaronder chemie, wasmiddelen, verven en coatings, industriële en speciale gassen, en parfums.

In Nederland is het bedrijf actief sinds 2016 door de overname van het Nederlandse CHESSOL, een in regelgeving gespecialiseerd softwarebedrijf dat inmiddels is omgedoopt tot Lisam Nederland. Lisam Systems is de afgelopen drie jaar met ongeveer 25% per jaar gegroeid en zal naar verwachting in 2022 een omzet van ongeveer €30 miljoen genereren, waarvan ongeveer 70% van de totale inkomsten afkomstig is van de verkoop van SaaS-software.

Keensight Capital zal helpen organische groei te stimuleren door het bestaande SaaS EH&S Risk & Compliance-platform verder te ontwikkelen, en door het versterken van de sales en marketingstrategie. Daarnaast zal Keensight Capital de versnelling van de internationale expansie van Lisam Systems ondersteunen, zowel organisch als via overnames.

Gerelateerde artikelen