Karmijn Kapitaal verkoopt portfoliobedrijf JOYinCARE Group

Laatst gewijzigd: 09 januari 2024 17:27
JOYinCARE Group naar volgende groeifase met aandeelhouder Knop Investments

De Nederlandse zorghulpmiddelenproducent en -serviceverlener JOYinCARE Group verwelkomt Knop Investments als nieuwe meerderheidsaandeelhouder.

Knop Investments neemt de aandelen over van Karmijn Kapitaal, waarnaast het managementteam aanblijft als significante aandeelhouder. Sinds 2020 heeft Karmijn Kapitaal, samen met het management van JOYinCARE, de positie van het bedrijf verstevigd en groei gerealiseerd.

JOYinCARE Group heeft een sterke positie in de ouderen-, gehandicapten- en revalidatiezorg. JOYinCARE is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van til- en transferhulpmiddelen die de fysieke belasting voor zorgverleners verminderen. Onder begeleiding van Karmijn heeft de zorggroep onlangs haar eerste internationale stappen gezet en is begin 2023 servicespecialist TR-Care overgenomen, waarmee het onderhoud van zorghulpmiddelen aan de portfolio is toegevoegd. Met deze overname zijn ook specialistische zorghulpmiddelen, zoals plafondliften, breder verkrijgbaar geworden. Tot de zorggroep JOYinCARE hoort ook Confexion, een naaiatelier voor op-maat-gemaakte tilbanden, waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ad van Herpen, Investment Manager Karmijn Kapitaal, zegt: “De afgelopen vier jaar hebben we intensief met het management van JOYinCARE samengewerkt om een sterke organisatie neer te zetten. Onder meer door het verder ontwikkelen van producten en het creëren van een breder aanbod naar de verschillende zorgkanalen. Ook hebben we een goed en divers managementteam kunnen samenstellen. We dragen met trots en vertrouwen het stokje over aan Knop Investments. In onze ogen zijn zij de juiste partner voor JOYinCARE om in deze volgende fase de groei voort te zetten.”

Gerelateerde artikelen