Karmijn Kapitaal ontvangt B Corp-certificering

Met het B Corp certificaat kan een firma aantonen dat het meer dan financiële waarde nastreeft.

Private equity-firma Karmijn Kapitaal heeft het B Corp-certificaat ontvangen. De B staat voor ‘Benefit for all’ en daarmee voor een positieve impact op alle stakeholders, werknemers, maatschappij, klanten en de planeet. Met deze certificering is Karmijn Kapitaal nu onderdeel van een wereldwijde gemeenschap van bedrijven die voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van sociale en duurzame impact.

“We zijn supertrots dat we nu B Corp-gecertificeerd zijn,” zegt managing partner Brigitte van der Maarel. “We laten hiermee zien wat we doen en waar we voor staan in onze sector. Het is een mooie kers op onze Karmijn ESG taart.”

Om de B Corp-certificering te verkrijgen worden verschillende aspecten van bedrijven geanalyseerd en beoordeeld, zoals strategie en bedrijfsvoering. Voor Karmijn Kapitaal lag een focus op haar rol als aandeelhouder in de omgang met portfoliobedrijven. Voor Karmijn is het vanzelfsprekend om bij participaties altijd de mens centraal te stellen in de overwegingen, aldus van der Maarel: “Dus de gezamenlijke aandeelhouders, het management en het personeel, en in bredere zin ook de maatschappij. We kijken altijd met een brede stakeholdersblik, wat onder meer maakt dat we zo’n groot belang hechten aan diversiteit in teams, zowel op gender vlak als ook met verschillende leiderschapsstijlen. We zoeken de balans en kijken naar wat er nodig is om het groeiplan en de strategie van een portfolio bedrijf uit te voeren. Diversiteit maakt een perspectief vanuit verschillende invalshoeken mogelijk, met een meer afgewogen en betere besluitvorming tot gevolg.”

Ondernemers verder helpen
Ondernemers met een goed idee en prachtig bedrijf verder helpen door waardecreatie, dat is wat Karmijn Kapitaal beoogt. Onlangs heeft Karmijn een nieuwe closing van haar derde fonds aangekondigd, dat maximaal 120 miljoen euro zal bedragen. De eerste twee fondsen, goed voor 135 miljoen euro, zijn volledig geïnvesteerd in succesvolle Nederlandse MKB-ondernemingen als Aquilum, het Haarlemse Jopenbier en zorgleveranciergroep JOYinCARE. Karmijn richt zich uitsluitend op management buy-outs en groeikapitaal, waarbij de ondernemingswaarden variëren tussen de tien en vijftig miljoen euro.

Lees ook: Uitdragen van ESG-waarden: De B Corp

Gerelateerde artikelen