Karmijn Kapitaal neemt erfgoed-digitaliseerder Picturae over

Karmijn Kapitaal neemt samen met het huidige management het Heiloose bedrijf Picturae over van onder andere aandeelhouder Endeit Capital, de investeringsmaatschappij van Joop van den Ende en Hubert Deitmers.

Picturae is internationaal marktleider in het digitaliseren van collecties voor bekende nationale en internationale klanten, zoals Stadsarchief Amsterdam, MoMa, UNESCO en het Van Gogh Museum.

Picturae is actief in het digitaliseren, beheren en opslaan van digitaal cultureel erfgoed en (natuur)historisch materiaal, zoals herbaria, manuscripten, foto’s, film en audio. Picturae zal zich na de transactie onder andere richten op verdere technologische innovatie en het verstevigen van de internationale positie. Naast het hoofdkantoor in Heiloo, heeft de organisatie een vestiging in New York en een productielocatie in Montpellier.

Karmijn Kapitaal heeft ervoor gekozen om in Picturae te investeren omdat het een mooi en goed geleid bedrijf is dat zich richt op een groeisector, zegt Cilian Jansen Verplanke van Karmijn Kapitaal. "We vinden ook dat Picturae goed bij ons past, we ondersteunen de visie om cultureel erfgoed voor toekomstige generaties te conserveren."

Volgens Jansen Verplanke laat de investering in Picturae goed ook zien hoe Karmijn Kapitaal werkt. Jansen Verplanke: "Ook het maken van rendement is onze doelstelling, net als bij andere investeerders. Maar wij zoeken daarnaast naar een gebalanceerde bedrijvenbalans, zoals ondernemers zelf ook vaak kijken. We willen bedrijven professionaliseren zodat dat ze ook voor de volgende generatie nog relevant zijn. Met veel aandacht voor divers en excellent management en voor medewerker-tevredenheid. Ook Picturae zullen we op die manier strategisch en operationeel gaan ondersteunen."

In mei van dit jaar werd bekend dat Karmijn Kapitaal vanwege haar vernieuwende aanpak als investeerder kans maakt op de titel Entrepreneur Of The Year van EY, een van de meest prestigieuze ondernemersprijzen ter wereld. Een titel waarbij vernieuwend ondernemerschap nadrukkelijk wordt vereist. De prijs wordt inmiddels ruim 20 jaar wereldwijd in 60 landen uitgereikt aan lokale ondernemingen en kent daarnaast een wereldwijde winnaar.

Gerelateerde artikelen