Karmijn Kapitaal brengt TR-Care en JOYinCARE samen

Combinatie van Nederlandse productie- en serviceverlenende bedrijven.

Karmijn Kapitaal heeft de koop van zorgbedrijf TR-Care en een nieuw partnerschap tussen JOYinCARE en TR-Care aangekondigd.

Hierdoor ontstaat een combinatie van Nederlandse productie- en serviceverlenende bedrijven met circa twintig miljoen euro omzet en ruim 70 medewerkers.

JOYinCARE, specialist op het gebied van til- en transferhulpmiddelen, breidt met het strategische partnerschap met TR-Care het productenportfolio uit naar een compleet assortiment. Hoewel de twee bedrijven separaat blijven opereren, profiteren zij van kennisdeling, commerciële kansen en een sterkere positie in de markt van zorghulpmiddelen. Met name de combinatie van de samenwerking van JOYinCARE met dealers en die van TR-Care als full-service provider met een sterke positie in de gehandicaptenzorg en bij revalidatiecentra, biedt volgens een persbericht voordelen voor een klantgerichte serviceverlening met een breed en specialistisch productaanbod.

Met meer dan 30 jaar ervaring biedt TR-Care volledige service op het gebied van zorghulpmiddelen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het inrichten van sanitaire ruimtes en het leveren en onderhouden van tilsystemen voor de langdurige gezondheidszorg. Bovendien biedt het bedrijf opleiding, coaching en instructie op de werkvloer aan.

De groep van bedrijven die met het strategisch partnerschap ontstaat, wordt aangestuurd door het management van JOYinCARE en aandeelhouder Karmijn Kapitaal. Ad van Herpen, Investment Manager Karmijn Kapitaal, zegt: “De transactie is onderdeel van de groeistrategie die we in 2020 zijn gestart. JOYinCARE is als inclusieve zorghulpmiddelenleverancier onderweg naar marktleiderschap in Nederland op het gebied van til- en transferhulpmiddelen. Met TR-Care voegen we daar een full-service provider aan toe met een buitengewoon hoog serviceniveau en een sterke positie in de gehandicaptenzorg en revalidatiecentra. Ons doel is om in een volgende fase ook internationaal impact te gaan maken.”
 

Gerelateerde artikelen