Kapitaalinjectie voor Freasy

Verstegen en DM F&B Investments investeren in diepvriesmaaltijdenbedrijf. 

Freasy, het Rotterdamse bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de online verkoop van kant-en-klare diepvriesmaaltijden, krijgt een kapitaalinjectie van 1 miljoen euro. Met de investeerders wil het bedrijf de productie en online verkoop van Freasy’s gezonde, duurzame diepvriesmaaltijden verder uitrollen. Het bedrijf is nu actief in Nederland en België en gaat uitbreiden naar onder meer de Franse en de Duitse markt. 

Freasy richt zich met kant-en-klaar-diepvriesmaaltijden op een publiek van bewust levende consumenten. De online verkoop, via de website Freasy.nl en via nieuwe partners, is in het afgelopen jaar verviervoudigd. Daardoor en door de expansie in nieuwe markten, is de totale omzet van Freasy in één jaar tijd vertienvoudigd.  

Met de nieuwe investering heeft het bedrijf twee nieuwe partners aan boord gekregen, het Rotterdamse Verstegen Spices and Sauces en DM F&B Investments uit Heerenveen. 

DM F&B Investments heeft een lange traditie in de levensmiddelensector, vooral met investeringen in retail -en foodservicekanalen. De investeerder richt zich op vernieuwende concepten in de dranken- en levensmiddelenindustrie. Belangrijke aandeelhouders zijn PMH Investments en de familie Dijk van het familiebedrijf Oliehoorn, bekend van de Oliehoorn sauzen. PMH Investments is een onafhankelijke particuliere participatiemaatschappij, die zich richt op MKB-ondernemingen met een stevig groeipotentieel. 

Verstegen Spices and Sauces is een Rotterdams familiebedrijf dat al vier generaties in de voedingsmiddelenindustrie actief is. Freasy heeft afgelopen jaar een grote productiefaciliteit betrokken in het Rotterdamse Verstegen-complex.

Gerelateerde artikelen