Kapitaal voor Momentum Capital

Familiefondsen nemen aandeel in investeringsmaatschappij.

Zes professionele familiefondsen hebben voor een bedrag van circa 30 miljoen euro een belang van minder dan 10 procent genomen in het Amsterdamse Momentum Capital.

De familiefondsen hebben een voor Momentum Capital relevante achtergrond in de productie, verwerking en logistiek rondom voedselvoorziening, retail, infrastructuur en zakelijke dienstverlening. De participaties van Momentum kunnen vanaf nu actief profiteren van de netwerken van deze nieuwe partners. Zo helpen de nieuwe partners de participaties om voor haar certificaathouders een optimaal exit potentieel te genereren in de komende jaren.

Het is de eerste keer dat er externe partners als aandeelhouder toetreden tot Momentum Capital zelf. In de onderliggende participaties werden al wel joint ventures gesloten met internationaal sterke partners. Enkele voorbeelden daarvan zijn de warmtestations ENBE (een joint venture met Ennatuurlijk, een participatie van PGGM en Veolia), Perpetual Next biogasproject Eemsgas (een joint venture met Gasunie) en Majaland Poland (een joint venture van Momentum Leisure met Plopsa/Studio 100, met onder meer BNP Paribas Private Equity als haar minderheidsaandeelhouder).

Gerelateerde artikelen