Kans op slagen deal KPN en America Movil groeit

KPN heeft bevestigd dat er gesprekken gaande zijn met het Mexicaanse bedrijf America Movil over een volledige overname. Volgens analisten van ING is het de eerste keer is dat KPN uit zichzelf de gesprekken bevestigd en dat is een gunstig voorteken voor de deal. Dat meldt persbureau Dow Jones.
In tegenstelling tot de Stichting Preferente Aandelen B KPN, zijn er tussen het bestuur van KPN en America Movil niet alleen gesprekken over voorwaarden, maar ook over de prijs, stelt ING. Volgens de analist hoopt KPN America Movil er met de gesprekken toe te bewegen om niet alleen het bod te verhogen, maar ook de aanvaardingsdrempel van 50% naar 75%. Op basis hiervan verwacht ING dat het aandeel KPN dichter naar het bod van America Movil van 2,4 euro per aandeel kruipt.
 
Al met al verwacht ING dat beide partijen er belang bij hebben dat er een akkoord komt. En mocht het bestuur van KPN overeenstemming bereiken met America Movil, dan zal de Stichting zijn call-optie op de preferente aandelen naar verwachting weer intrekken. Komt er geen overeenstemming, dan zal de Stichting de preferente aandelen in bezit houden – dit kan maximaal twee jaar met de optie tot verlenging – omdat men het bod van America Movil dan als vijandig beschouwt, schetst ING. 
 
Gerelateerde artikelen