Kamera Express groeit door met Duitse deal

Na aanhaken van Vendis Capital steeg de omzet naar 200 miljoen.

Kamera Express neemt op 1 oktober de Duitse speciaalzaak Fotohaus Kerstin Sänger over. Dit wordt de tiende locatie van het filialennetwerk van Kamera Express in Duitsland.

Het bedrijf uit Capelle aan den IJssel kocht twee jaar geleden GM Foto en Foto Gregor bij de oosterburen. De fotospecialist heeft een jaaromzet van rond de tweehonderd miljoen euro. Het trok in het voorjaar van 2018 groeigeld aan van Vendis Capital.

Door de deal krijgt Kamera Express een fysieke locatie in het zuidwesten van Duitsland. Het bedrijf hecht sterk aan fysieke winkels, omdat persoonlijke bediening door de speciaalzaak van groot belang wordt geacht. Ter vergelijking: bij elektronicawinkel MediaMarkt wordt iets meer dan veertig procent in de onlinewinkel opgehaald bij een fysieke zaak.

Naast de tien Duitse winkels heeft Kamera Express dertien winkels in Nederland, negen in België en twee in Luxemburg. Daarnaast heeft de groep webshops in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Oostenrijk, Spanje en Italië.

Gerelateerde artikelen