Kaasproducent St. Paul wil smeerkaasfabrikant ERU overnemen
Kaasproducent St. Paul wil Koninklijke ERU, bekend van de kuipjes smeerkaas, overnemen. Met de overname wordt St. Paul volgens topman Dieter Kuijl “de grootste (smelt)kaasproducent in de Benelux”.
Koninklijke ERU, dat dit jaar 200 jaar bestaat, maakt verschillende smeerkazen, en ook bijvoorbeeld plakken cheddar en andere kaassoorten.
St. Paul maakt kaas die in allerlei producten wordt verwerkt, zoals in pizza, vlees met kaas en kaassnacks. Het bedrijf komt uit Lokeren in België. Het hoofdkantoor staat in Nederland, in het Zeeuwse Sint Jansteen. “We zijn vastbesloten om ons diverse aanbod van hoogwaardige (smelt)kaasproducten verder te ontwikkelen en uit te breiden, en zo te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten, out-of-home en de voedingsmiddelenindustrie”, zegt Kuijl.
Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet de overname volgens het bedrijf nog goedkeuren. (ANP)