J.P.Morgan, Goldman, A&O en Freshfields versterken positie league tables na akkoord Delta Lloyd

De kogel is door de kerk. Na maanden onderhandelen gaat Delta Lloyd akkoord met de overname door NN. Daarmee kunnen de begeleidende adviseurs J.P. Morgan, Goldman Sachs, Allen & Overy en Freshfields Bruckhaus Deringer 2,5 miljard euro bijtellen op hun league tables. 

Zakenbank J.P. Morgan, ING Bank en advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren verzekeraar NN. Het kantoor komt dankzij de deal binnen in de top 10 advocatenkantoren op dealwaarde. Cassander Verwey geeft leiding aan het team van J.P.Morgan. Willem Daris en Mauits Duynstee trekken de kar namens ING. NN is geen onbekende voor de J.P.Morgan. Eerder was de zakenbank betrokken bij de splitsing van ING en NN en de daaropvolgende beursgang. Na de notering heeft ING in meerdere tranches de resterende aandelen in NN verkocht. Bij deze deals kreeg de bank advies van Allen & Overy

Het advocatenkantoor staat nu aan de kant van Delta Lloyd. Jan Louis Burggraaf geeft leiding aan het team van het kantoor dat tijdens de M&A Awards 2016 is verkozen tot Beste Dutch M&A Law Firm 2016 en versterkt zijn eerste plaats in de league tables. In juni dit jaar was Allen & Overy eveneens betrokken bij een deal van de verzekeraar. Delta Lloyd verkocht een minderheidsaandeel in Van Lanschot, waarbij Allen & Overy de private bank adviseerde.

Goldman Sachs was ook bij genoemde deal met Van Lanschot betrokken. De zakenbank adviseerde Delta Lloyd. Een mooie opmaat naar het advies bij deze miljardendeal. De Amerikaanse zakenbank versterkt met de deal zijn eerste plaats in de league tables gesorteerd op dealwaarde.

J.P.Morgan en Freshfields meet again
Freshfields Bruckhaus Deringer heeft, voor zover bekend, geen deals gedaan voor NN. Wel werkten zij recent samen met J.P. Morgan. De zakenbank kocht de oude SNS vastgoed-tak Propertize van de Nederlandse staat en kreeg daarbij advies van een team van Freshfields. Het Freshfields team staat onder leiding van corporate partner Jan Willem van der Staay. Hij werkt samen met Dirk-Jan Smit en counsel Hanneke Rothbarth.

De Nederlandse Bank kijkt ook naar de overname en krijgt advies van een team van Kempen & Co. De raad van commissarissen heeft Morgan Stanley ingeschakeld voor advies.

Gerelateerde artikelen