J.P.Morgan en Marktlink in de lead in Q3 league tables

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:14
J.P. Morgan en Marktlink doen de grootste en meeste deals. Dat blijkt uit de league tables Q3 2021

[De volledige league tables staan onderaan de tekst]

Zakenbank J.P.Morgan gaat in het derde kwartaal Rothschild voorbij. De Amerikaanse zakenbank heeft een totale dealwaarde van 7,5 miljard euro en was dit jaar onder andere adviseur van verzekeraar NN bij de verkoop van NN Investment Partners aan Goldman Sachs voor 1,6 miljard euro. De koper in deze deal, Goldman Sachs, kan ook terugkijken op een goed kwartaal en staat met ruim zes miljard op de tweede plaats. Rothschild, de nummer één van vorige kwartaal, completeert het podium met 5,8 miljard

Bastiaan Vaandrager, Managing Director bij Rothschild (foto rechts), heeft dit dealjaar weinig stilgezeten: “Het jaar 2021 is een historisch actief jaar aan het worden op M&A, IPO en schuld financieringsgebied. Met name de sectoren die gezien worden defensief te zijn in een hogere inflatie omgeving zijn op het moment erg gewild en kunnen rekenen op hoge waarderingen.”

De bankiers van nummer vier BNP Paribas zien veel activiteit over de grens. “Er is een ongekend hoge en blijvende activiteit van M&A deals en wij zien dat veel strategische partijen kansen in de markt nu willen realiseren”, constateert Peter Toutenhoofd, Head of Advisory van BNP Paribas in Nederland (foto rechts). “Opvallend detail is dat cross-border transacties hoger op de agenda staan om groeiplannen in het buitenland sneller te bewerkstelligen. Ook staat de ECM-markt niet stil met veel grote namen als UMG, Majorel, Azelis die hun weg richting de beurs vinden in Q3.”

Marktlink doet de meeste deals

In aantal deals is Marktlink Fusies & Overnames de meest productieve financieel adviseur. Het kantoor was over de eerste drie kwartalen betrokken bij 48 deals en staat al sinds het eerste kwartaal onbedreigd op de eerste plaats van de league tables gesorteerd op aantal deals.  

Rabobank volgt met 36 deals op de tweede plaats. Oscar Nettl, Head of M&A Nederland van de Rabobank (foto rechts), verwacht ook in het vierde kwartaal veel deals en ziet dat de krappe arbeidsmarkt een drijfveer is voor overnames. "Ook in Q3 bleef de M&A markt onveranderd sterk, tevens blijft de outlook ook voor Q4 en 2022 gezond. Wel zie je de volatiliteit toenemen wat met name zijn weerslag heeft op de equity markten, ook gedreven door bewegingen op de rentemarkt. Private equity blijft onverminderd zoeken naar high quality assets en de verschillende instituten vechten om de schaarse talenten op de arbeidsmarkt".  

Joost Gunning, Head of Corporate Finance bij ABN AMRO (foto rechts), sluit zich aan bij de verwachting van Nettl.  “In Q3 hebben we veel activiteit in de M&A-markt gezien. Ook de komende periode verwachten we een actieve M&A-markt”

 

Gerelateerde artikelen