J.P. Morgan op 1 en Rothschild in top 10 league tables Q3 2017

Zakenbank J.P.Morgan blijft betrokken bij de grootste deals en Rothschild breekt door in de top 10 van de league tables M&A Advisory in het derde kwartaal van 2017. Dat blijkt uit cijfers van MenA.nl.

Zakenbank J.P. Morgan heeft een klein miljard bij de totale dealwaarde van het tweede kwartaal geplust en heeft daarmee een totale dealwaarde van 18,4 miljard euro. Daarmee blijft de zakenbank koploper van de league tables. J.P. Morgan was in het derde kwartaal onder andere betrokken bij de overname van palmoliehandelaar Loders Croklaan door het Nederlandse Bunge voor meer dan 800 miljoen euro. 

Ook zonder de palmoliedeal had J.P. Morgan op nummer één gestaan, want Goldman Sachs volgt met 7,7 miljard op de tweede plaats. De bank heeft daarmee nog wat werk goed te maken om net als in 2016 de nummer één te worden op de Nederlandse markt. Morgan Stanley completeert het podium met 7,1 miljard en maakt daarmee de top 3 all American

De eerste Nederlandse zakenbank is ING met 4,4 miljard op plaats vier. Het M&A-team van ING – dat de ervaren dealmaker Maurits Duynstee naar Deutsche Bank zag gaan – was in het derde kwartaal onder andere betrokken bij de overname van de Unirobe Meeùs Groep voor 295 miljoen euro en de overname van een terminal van Vopak in de Eemshaven voor meer dan 100 miljoen euro. 

Rothschild pakt plaats ABN AMRO
Nieuw in de top 10 dit kwartaal is Rothschild. De zakenbank staat met 2,7 miljard op de zevende plaats, ten koste van ABN AMRO die nu buiten de top 10 valt. De M&A-adviseurs van Rothschild waren in het derde kwartaal onder andere betrokken bij de verkoop van Voogd & Voogd door Bencis Capital Partners voor meer dan 100 miljoen euro. Het vierde kwartaal is ook goed van start gegaan voor de bank met een speelgoedtandartsdubbelslag.

 

Lees ook:
Zakenbank J.P. Morgan doet grootste deals H1 2017
Lexence aan kop en Loyens nieuw op twee in league tables Q3
Allen & Overy vergroot voorsprong in league tables Q3 2017
 

Gerelateerde artikelen