J.P. Morgan, Goldman Sachs, Freshfields en Allen & Overy adviseren bij bod op Delta Lloyd

De dealmakers kunnen 2,4 miljard bijschrijven op de league tables.

Zakenbank J.P. Morgan en advocatenkantoor Freshfields Bruckhaus Deringer adviseren verzekeraar NN bij het bod van 2,4 miljard op branchegenoot Delta Lloyd. De overnameprooi heeft in reactie op het bod bankiers van Goldman Sachs en advocaten van Allen & Overy ingeschakeld.

Het team van J.P. Morgan staat onder leiding van zakenbankier Cassander Verwey. NN is geen onbekende voor de bank. Eerder was de zakenbank betrokken bij de splitsing van ING en NN en de daaropvolgende beursgang. Na de notering heeft ING in meerdere tranches de resterende aandelen in NN verkocht. Bij deze deals kreeg de bank advies van Allen & Overy. 

Het advocatenkantoor staat nu aan de kant van Delta Lloyd. In juni dit jaar was Allen & Overy eveneens betrokken bij een deal van de verzekeraar. Delta Lloyd verkocht een minderheidsaandeel in Van Lanschot, waarbij Allen & Overy de private bank adviseerde.

Goldman Sachs was ook bij genoemde deal met Van Lanschot betrokken. De zakenbank adviseerde Delta Lloyd. Een mooie opmaat naar het advies bij deze miljardendeal. 

J.P.Morgan en Freshfields meet again
Freshfields Bruckhaus Deringer heeft, voor zover bekend, geen deals gedaan voor NN. Wel werkten zij recent samen met J.P. Morgan. De zakenbank kocht de oude SNS vastgoed-tak Propertize van de Nederlandse staat en kreeg daarbij advies van een team van Freshfields. Het Freshfields team staat onder leiding van corporate partner Jan Willem van der Staay. Hij werkt samen met Dirk-Jan Smit en counsel Hanneke Rothbarth.

Als het bestuur en de aandeelhouders van Delta Lloyd akkoord gaan met het bod, dan kunnen de adviseurs circa 2,4 miljard euro toevoegen aan hun positie in de M&A Database league tables. Allen & Overy komt daarmee op een totaal van 45,6 miljard euro en staat daarmee op de tweede plaats in de league table gesorteerd op dealwaarde. Freshfields staat dan met 26,2 miljard op plaats 6. Goldman Sachs versterkt haar nummer één positie en staat dan op 24,4 miljard. J.P.Morgan schiet met deze deal in de de top tien.
 

Gerelateerde artikelen