J.P. Morgan en Marktlink op één in league tables H1 2021

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:11
Zakenbank J.P.Morgan en corporate-finance-adviseur Marktlink hebben de grootste en meeste deals gedaan in het eerste halfjaar van 2021.

[De league tables staan onderaan de tekst.]

De Amerikaanse zakenbank J.P Morgan staat met 5,4 miljard op de eerste plaats in de league table M&A Advisory gesorteerd op dealwaarde. De bank adviseerde onder andere bij de verkoop van de huishoudelijke apparaten van Philips voor 4,4 miljard euro en bij de recent aangekondigde fusie tussen Talpa en RTL. Barclays staat op de tweede plaats met 5,1 miljard en Rothschild, de nummer één van 2020, volgt met 5 miljard op de derde plaats.  

Duncan Goelst van Barclays (foto rechts) is optimistisch over de vooruitzichten. “Wij zien een sterke rebound in M&A-activiteit dit jaar, in belangrijke mate gedreven door processen die eerder door Covid waren uitgesteld en sterke kapitaalmarkten. Private-equity-exits vertegenwoordigen een groot deal van de deal flow en we zien een mooie mix van private-equity- en infrafondsen en strategische klanten in onze transacties. Voor de tweede helft van het jaar lijken condities robuust te blijven en verwachten we ook meer activiteit door de SPACs die actief op zoek zijn naar targets, en een goede gevulde IPO-pipeline.”

ING is met 4,1 miljard euro de hoogst genoteerde Nederlandse bank in de league table gesorteerd op dealwaarde. Rob van Veldhuizen van ING (foto rechts) kijkt terug op een druk begin van het jaar. “De activiteit op de M&A markt in het eerste halfjaar was ongekend hoog zowel in Nederland als daarbuiten. Ondernemingen en private-equity-investeerders maken gebruik van de gunstige marktomstandigheden in combinatie met een toegenomen vertrouwen van een aantrekkende economie om strategische kansen te realiseren. 2021 zou wel eens als een recordjaar de boeken in kunnen gaan.”

Marktlink comfortabel op eerste plaats

Marktlink verdedigt zijn nummer één notering van vorig jaar met verve. De corporate-finance-adviseur was betrokken bij 36 deals en laat daarmee nummer twee Rabobank (22 deals) ver achter zich in de league tables gesorteerd op aantal deals. ING completeert met 16 deals het erepodium.  

Jan-Willem Ditters van IRIS Corporate Finance (foto rechts) heeft individueel de meeste deals op zijn naam gezet en voert daarmee de league table voor personen aan. Hij ziet gunstige tijden voor de verkopers. “Door Covid-19 kijken veel ondernemers anders tegen risico aan. Daarnaast zijn er veel sectoren die juist uitmuntend presteerden. Dit zien we bij IRIS Corporate Finance terug in een sterke inflow aan verkoopopdrachten. Door de positieve economische vooruitzichten en lage rentestand blijft de 'sellersmarkt' nog wel even voortduren.” Ook Frank Verbeek van Impro

ved Corporate Finance ziet door hun focus in technologie & Innovatie en met een wereldwijd marktleiderschap in Mobility en Energie Transitie toenemende tractie met inmiddels alle mogelijke kapitaalverschaffers die de steeds volwassenere proposities willen omarmen. Hij is voor het post-cornona tijdperk alleen nog maar optimistischer”

 

Gerelateerde artikelen