Jorn van Etten aan de slag als partner bij PwC

Jorn van Etten is na zestien jaar bij ABN AMRO overgestapt naar PwC Corporate Finance om daar per 1 juli aan de slag te gaan als Partner. Van Etten kwam in 2002 binnen bij de Nederlandse bank en was sinds 2012 werkzaam als Head of Corporate Advisory.

Van Etten geeft aan dat hij in het afgelopen jaar tijdens een deal in aanraking kwam met Istvan Csejtei van PwC. “We hebben regelmatig contact gehouden en toen Niels Claeren vertrok (naar Capvis Equity Partners – red.) kwam er een positie vrij. Ik ben altijd aangetrokken geweest door de sterke marktpositie en de kracht van het PwC-netwerk”, verklaart Van Etten.

De nieuwbakken partner ziet bij PwC een grote ambitie. “Kijk je naar de positie van PwC in de breedte van de dienstverlening op de M&A-markt dan zijn wij marktleider, maar er zijn genoeg mogelijkheden, mede door het sterke internationale netwerk van meer dan 2,500 M&A-adviseurs, om verder uit te bouwen in M&A Advisory. In de komende tijd  gaan wij actief op zoek naar meer goede hires om de ambities om de midmarket te bestormen verder kracht bij te zetten”, aldus de ervaren dealmaker die in 2014 aan de haal ging met M&A Award voor Beste M&A Advisor Midmarket. 

Deze ambitieuze houding en een goede klik met het team waren voor Van Etten redenen om het vertrouwde nest te verlaten. “Bij ABN heb ik de laatste zes jaar met met veel toewijding en succes het midmarket-team opgezet”, zegt Van Etten. “Ik blijf fan van de bank, maar na 16 jaar is het een mooi moment voor een nieuwe uitdaging.” Had de voormalig awardwinnaar zich niet willen bemoeien met grotere deals? “De midmarket is een attractief segment. Bij een corporate ben je vooral een procesmanager. Bij midmarket partijen ben je zowel procesmanager als adviseur en bouw je hechte relaties. Die persoonlijke verhoudingen geven een goed gevoel.” En ondanks de ruimschootse ABN-erfenis is Van Etten na anderhalve week al helemaal op zijn bleek. “Het is eigenlijk al business as usual.”
 

Gerelateerde artikelen