Jonge hotelketen droomt van expansie na Brabantse investering

Somerset Capital neemt aanzienlijk belang in Black Label Hospitality.

Somerset Capital Partners uit Oisterwijk heeft een aanzienlijke investering gedaan in hotel operator Black Label Hospitality uit Sittard. Hiermee wil de hotelketen versneld groeien in Nederland en in het buitenland.

De omvang van de investering is niet bekendgemaakt, ook niet of het om een meerderheidsbelang gaat. De hotelgroep, in 2019 opgericht, heeft op dit moment zes hotels operationeel in Nederland en één in ontwikkeling. Vier van de zes hotels die Black Label Hospitality exploiteert zijn in Limburg. De hotelketen werkt samen internationale hotelgroepen en Extendam, een in Parijs gevestigd hotelvastgoed investeringsfonds.

CEO Martin Hendricks was al langer op zoek naar een strategische financiële partner voor de hotelgroep. “We hebben de afgelopen tijd veel aanbiedingen afgeslagen, maar zijn ervan overtuigd dat we met SCP de juiste partner hebben gevonden”, aldus Hendricks op het platform Hospitality-Management.

“We zijn met elkaar in contact gekomen tijdens de verwerving van de exploitatie van Holiday Inn Eindhoven. Voor SCP was de aankoop van het vastgoed van Holiday Inn een eerste kennismaking met de hotellerie. Het bleek al snel te klikken, waarbij onze oriëntatie op een verdere groei al in een vrij vroeg stadium aan de orde kwam.”

Somerset Capital Partners is het investeringsbedrijf van Quote 500-leden Raymond Cloosterman en Joes Daemen. Het bedrijf is opgericht in 2020. In de BV zit voor 700 miljoen euro aan verhuurd vastgoed.

Somerset Capital trok vorig jaar de aandacht door met een consortium 41 supermarkten over te nemen van Supermarkt Vastgoed FGR. De overname is de grootste supermarkt vastgoedtransactie van 2021. Met de deal was een bedrag gemoeid van meer dan 180 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen