Jones Day start Beleggingsfondsen en Vermogensbeheer praktijk in Amsterdam

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:59
Jones Day Amsterdam start een Beleggingsfondsen en Vermogensbeheer praktijk. Partners Quirine Eenhorst en Ate van IJlzinga Veenstra en hun ervaren team maken vanaf 1 maart deel uit van de Jones Day Private Equity praktijkgroep.

De focus ligt op het structureren, onderhandelen en documenteren (juridisch, fiscaal en regulatoir) van beleggingsfondsen, joint ventures, club deals, managed accounts, vermogensbeheer-overeenkomsten en andere beleggingsstructuren.

Partners Quirine Eenhorst en Ate van IJlzinga Veenstra zullen ook gei╠łntegreerd samenwerken met de corporate/m&a en tax praktijken van Jones Day – in Amsterdam en internationaal. Ate en Quirine adviseren met hun team onder andere gevestigde private equity spelers, onroerend goed-, infrastructuur- en debt-fondsen, hedge fund managers, grotere pensioenuitvoerders, institutionele investeerders, verzekeraars en banken, maar ook first time managers en niche investment firms. Naast partners Quirine en Ate bestaat het team uit Marierose Kouwenberg, Manuel Manders en Harmen Wielens.

Jones Day heeft de ambitie om – samen met fondsspecialisten van de andere Europese kantoren – managers een pan-Europese fundraising- en marketingpropositie te bieden en investeerders een wereldwijde fund review, co-investment en secondary ondersteuning. Ook de expertise en ervaring van powerhouse Jones Day in de VS op alle relevante juridische, fiscale en regulatoire gebieden zullen kernonderdelen van het totale aanbod zijn.

Renaud Bonnet, mede-voorzitter van Jones Day’s Private Equity praktijk: “Met de komst van Ate en Quirine en hun team breiden wij onze global private equity en fund formation dienstverlening verder uit. Hun ervaring op het gebied van private equity funds is van grote waarde voor onze cliënten en we zijn dan ook erg verheugd met hun komst.”

Yvan Desmedt, Partner-in-Charge Amsterdam: “Wij zijn verheugd met de komst van dit sterke en ervaren team. Het onderstreept de ambitie van ons snel groeiende kantoor in Amsterdam. Het team versterkt ons profiel en onze positie in de Nederlandse markt."

 

Gerelateerde artikelen