Jones Day Amsterdam versterkt met drie Allen & Overy advocaten

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:01
Johan Kleyn is de nieuwe partner bij de Amsterdamse vestiging van Jones Day. Daarnaast zullen Floris Pierik en Gerjanne te Winkel toetreden als 'of counsel'. Jones Day versterkt zich daarmee met drie voormalig Allen & Overy-advocaten.

Johan Kleyn blijft zich richten op ondernemingsrechtelijke advisering met het accent op corporate litigation, boardroom counseling en overnames. Hij werkte als advocaat in Londen, New York en Amsterdam.

Navraag leert dat de drie in de loop van juli hun nieuwe werkplek zullen bemannen. 

In een reactie laat Kleyn weten zich erg te verheugen op zijn actieve bijdrage aan de uitbreiding van het kantoor in Amsterdam en Europa. "Ik heb altijd met veel plezier met Amerikaanse advocatenkantoren samengewerkt en heb een groot respect voor de manier waarop Jones Day wereldwijd opereert." De manier waarop de overgang tot stand is gekomken en de houding van beide kantoren, stemt hem eveneens tevreden. "Ik ben bijzonder tevreden over de vriendschappelijke houding van Allen & Overy en de manier waarop zij hiermee om zijn gegaan. Beide kantoren toonden zich zeer professioneel."

“Johan zal een cruciale rol spelen in de ontwikkeling van onze Amsterdamse vestiging; hij zal één van de hoekstenen zijn voor onze strategie om een vooraanstaande speler op de Amsterdamse juridische markt te worden,” zegt Luc Houben, partner bij Jones Day Amsterdam.

Naast Kleyn komen ook twee andere Allen & Overy-advocaten de gelederen versterken. Gerjanne te Winkel heeft 25 jaar ervaring in procesrechtelijke zaken en arbitrage. Haar praktijk bestrijkt corporate litigation, beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid alsmede M&A-geschillen en aansprakelijkheidszaken van accountants.
M&A advocaat Floris Pierik is onder meer bedreven in openbare overnames, binnenlandse en grensoverschrijdende publieke en private M&A. Zijn expertise reikt van controversiële overnames tot complexe private equity- en venture capital transacties.
Luc Houben: “Met Gerjanne halen we iemand met veel ervaring op het gebied van  procedurele zaken in huis. En Floris brengt ons omvangrijke expertise in zowel private als publieke M&A. Ik verheug me er zeer op met Johan, Gerjanne en Floris samen te werken aan de uitbouw van ons kantoor aangezien wij klanten adviseren over de meest uitdagende en veeleisende kwesties die zich hier of elders ter wereld afspelen.”
Gerelateerde artikelen