Johan Verlinden benoemd tot Head of Legal & M&A bij Fagron

Farmaceutisch bedrijf Fagron versterkt leiderschapsteam met benoeming M&A-director.

Johan Verlinden is benoemd tot Head of Legal & M&A, waarbij de nieuwe M&A functie aan zijn verantwoordelijkheden wordt toegevoegd. Johan Verlinden is sinds april 2013 in dienst bij Fagron, het meest recent als Global Legal Affairs Director, verantwoordelijk voor onder meer Global Legal, Global Insurance en de Company Secretary functie. Johan Verlinden heeft een brede M&A ervaring en heeft in de loop der jaren een belangrijke rol vervuld in de uitvoering van transacties tijdens de transformatie van  Arseus in Fagron.

In deze nieuwe functie zal Verlinden zich bezighouden met bedrijfsovernames in de groeiende markt van (uitbesteding van) magistrale bereidingen en farmaceutische grondstoffen en eventuele desinvesteringen van niet-kernactiviteiten.

Vanuit zijn eerdere rol als Global Legal Affairs Director was hij reeds nauw betrokken bij de acquisities en divestments van Fagron gedurende de afgelopen 8 jaar. Als Head of M&A zal hij binnen Fagron een gefocust M&A team samenstellen, de buy-and-build strategie van Fagron ondersteunen en versterken, kansen verkennen op het aankopen van andere partijen en toezicht houden op de processen die daarbij komen kijken. 

Het bedrijf wil zijn globale leiderschapspositie verder versterken in zowel de grondstoffen als de uitbesteding van farmaceutische bereidingen. Naast organische groei spelen overnames, minority investments en joint ventures daar een belangrijke rol in.

Fagron
Als wereldwijde onderneming in farmaceutische bereidingen, heeft Fagron als doel maatwerk medicatie beschikbaar te stellen aan ziekenhuizen, apothekers en patiënten wereldwijd. Fagron is in 1990 opgericht in Rotterdam en beursgenoteerd in Euronext Brussel en Amsterdam sinds 5 oktober 2007. Inmiddels is Fagron actief in 34 landen verdeeld over 5 continenten. Ruim 2000 FTE, inclusief meer dan 200 apothekers, werken dagelijks aan innovatieve oplossingen en concepten, die inspelen op de behoeften van apotheker, voorschrijver en patiënt.

Gerelateerde artikelen