Jeroen Regeur naar private equity firma Exponent

PE-firma Exponent opent kantoor in Amsterdam en stelt Jeroen Regeur aan als Head of Benelux.

In zijn nieuwe rol is Jeroen Regeur verantwoordelijk voor het uitbouwen van Exponent’s activiteiten in de Benelux en zal hij ook betrokken zijn bij transacties in andere Europese markten. Jeroen zal actief zijn binnen de belangrijkste sectoren van Exponent, namelijk zakelijke en financiële dienstverlening, consumentenproducten en -diensten en media.

Voordat hij bij Exponent begon was Jeroen Managing Director bij EQT Partners, waar hij mee heeft gewerkt aan de oprichting van het Benelux kantoor. Alvorens hij bij EQT Partners actief was, werkte Jeroen bij TPG Capital en Morgan Stanley in Londen.

De uitbreiding van Exponent naar de Benelux is een natuurlijke stap voor het Britse private equity bedrijf dat de laatste jaren in toenemende mate actief is buiten het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Inmiddels wordt het grootste deel van de omzet en de overnames van de portefeuillebedrijven in de fondsen III en IV gegenereerd buiten de traditionele thuismarkten.

De oprichting van een kantoor in de Benelux bouwt voort op succesvolle overnames in de regio, zoals de acquisitie van het tuinbenodigdheden bedrijf Pokon in juni 2018 en het bekende wenskaartbedrijf Greetz in augustus 2018. Beide transacties werden voltooid door portefeuillebedrijven van Exponent.

Founding Partner Chris Graham reageert op de aanstelling: "We zijn blij dat iemand van Jeroen’s kaliber zich bij het team van Exponent voegt. Hij kan putten uit zijn uitgebreide internationale private equity ervaring nu we met meer bedrijven in Europa gaan samenwerken om hun potentieel te bereiken en betekenisvolle groei te realiseren".

"Ik kijk er erg naar uit om samen te werken met het fantastische team bij Exponent. De firma heeft een duidelijke strategie die goed zal passen bij de Benelux, en ik ben enthousiast om samen met mijn nieuwe collega's te werken aan de opbouw van Exponent in de Benelux", aldus Jeroen Regeur.

Gerelateerde artikelen