Jeroen Drost nieuwe CEO van private equity bedrijf NPM Capital

Jeroen Drost wordt de nieuwe CEO van private equity investeerder NPM Capital. Dat zegt een woordvoerder van NPM Capital in gesprek met MenA.nl. De investeringsmaatschappij van de familie Fentener van Vlissingen heeft het ruim een maand zonder CEO moeten stellen.
Voormalig M&A bankier Jeroen Drost volgt Kees Arends op, die in december na een verschil van inzicht vertrok bij NPM. Jeroen Drost heeft een lange staat van dienst in het bankwezen. Hij begon zijn carriere bij ABN AMRO, werkte daar onder andere als M&A bankier, en gaf leiding aan de Aziatische activiteiten van ABN AMRO. Na de overname van ABN AMRO door Fortis, Santander en RBS besloot Drost te vertrekken. 
Drost werd in 2008 benoemd tot CEO van de Haagse zakenbank NIBC. In het april 2014 vertrok hij bij NIBC in goed overleg met de raad van commissarissen van NIBC. Hij werkte bij de in financiële moeilijkheden verkerende bank aan een transformatieproces. In 2014 zag hij zijn taak volbracht en liet hij NIBC achter als een relatief goed gekapitaliseerde bank.  
 
Voor de investeringsmanagers van NPM is het te hopen dat Drost zich kan vinden in de cultuur van de investeringsmaatschappij. Zijn voorganger Arends zou willen werken voor een progressief private equity-bedrijf, maar bij SHV zou men meer hechten aan tradities. Dat schreef Het Financieele Dagblad. Uiteindelijk paste het karakter van Arends niet bij de cultuur van NPM. De headhunters hebben met Drost dan ook een heel ander type manager binnengegaald. Waar Arends zich vooral onderscheidt als ondernemer is Drost meer de bankier. 
 
 
 
Gerelateerde artikelen