JDE Peet’s krijgt voormalig CFO aan het roer

Het beursgenoteerde JDE Peet's, waar koffiemerk Douwe Egberts onderdeel van is, krijgt zijn voormalig CFO aan het roer.

Fabien Simon wordt de nieuwe baas van de koffie en theetak van JAB Holdings. Hij begint op 7 september aan zijn nieuwe klus.

Simon neemt de taak over van Casey Keller die nog geen jaar op die post zat. Door de coronacrisis ging er een streep door zijn geplande verhuizing van Keller van de Verenigde Staten naar Amsterdam. Hij keert terug naar de VS om bij zijn familie te zijn.

Simon is momenteel Financieel Directeur van JAB en ook partner van de investeerder. Hij werkte tussen 2014 en 2019 al als CFO voor JDE Peet's. 

Het is goed dat Simon de nieuwe topman is geworden van JDE Peet's, schrijft ING in een analyse. Volgens de kenners van de bank had Simon vorig jaar al de baas moeten worden, maar toen werd gekozen voor Casey Keller. Volgens ING was Simon verantwoordelijk voor de expansie van het bedrijf naar een wereldwijde koffiegigant. Hij was mede verantwoordelijk voor de beursgang van de onderneming. Daarbij ging het om de grootste beursgang in Europa dit jaar met een opbrengst van 2,6 miljard euro.

Gerelateerde artikelen