Jaska de Bakker nieuwe CFO FrieslandCampina 

Jaska de Bakker wordt per 1 januari 2018 de nieuwe CFO van FrieslandCampina. Ze volgt Hein Schumacher op, die op diezelfde datum CEO wordt van het zuivelbedrijf. 

De Bakker werkt sinds 1 januari 2017 bij FrieslandCampina als director finance van de business group Consumer Products Asia in Singapore. Daarvoor was zij onder meer CFO van Royal HaskoningDHV, heeft ze verschillende business development en financiële functies vervuld bij LEAF/CSM en was ze consultant bij onder meer The Boston Consulting Group. 

In 2016 won De Bakker een CFO Award voor haar werk bij Royal HaskoningDHV. Ze werd door de jury onder ander geprezen vanwege haar rol in de fusie tussen Royal Haskoning en DHV en haar invloed bij het bepalen van de strategie van de onderneming. Ook zorgde ze voor een sterke focus op kosten en winstgevendheid. 

Over het samengaan van Royal Haskoning en DHV zei ze in een interview: "De fusie verliep vrij snel. Wat bovendien erg prettig was, was dat basishouding van de mensen erg positief was. We hebben echt het beste van twee werelden kunnen samenvoegen." Het ontslaan van mensen beschouwde ze als het lastigste wat ze heeft moeten doen. 

Lees ook: 
De ambities van Jaska de Bakker (interview uit 2014)
"Alle voordelen uit fusie halen, zowel aan omzet- als kostenkant" (interview uit 2013)
Strijd om Aziatische zuivelmarkt (Interview Hein Schumacher)

 

Gerelateerde artikelen