Japanse reus heeft beet bij visbedrijf uit IJmuiden

Nissui Corporation neemt meerderheidsbelang in Maxima Seafood.

Visbedrijf Maxima Seafood uit IJmuiden is gekocht door Nissui Corporation uit Japan, een beursgenoteerd bedrijf. Nissui heeft een belang van zestig procent genomen in het bedrijf uit IJmuiden. Marktlink heeft Maxima SeafoodĀ bijgestaan bij de verkoop.

Zowel Maxima als Nissue zijn visserijbedrijven. Maxima Seafood verwerkt en verkoopt lokale verse vis en Japanse Sint Jakobsschelpen, naast andere visproducten. Het bedrijf heeft 32 fulltime medewerkers en levert aan 24 landen met een totale omzet van circa 50 miljoen euro.

Nissui Corporation, opgericht in 1911, is wereldwijd actief in het vangen, verwerken en vermarkten van zeevruchtproducten. Daarnaast is het betrokken bij de productie en verkoop van voer voor de aquacultuursector, evenals de ontwikkeling van functionele voeding en farmaceutische producten uit mariene bronnen.

Nissui Corporation breidde de Europese vis-, schaal- en schelpdieractiviteiten van de groep eerder uit met overnames in het Verenigd Koninkrijk (Flatfish, 2019) en Denemarken (investering in Danish Salmon, 2020 en het visverwerkingsbedrijf Dengso). In 2022 was Nissui goed voor een omzet van meer dan vijf miljard euro.

Martijn Spilt en Martin Riemer van Maxima Seafood blijven ook in de toekomst het management voeren. Financiƫle details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen