Japanse Daihen Corporation neemt Zwaags roboticabedrijf over

Laatst gewijzigd: 15 april 2024 10:32
Gunstige lange termijn groeiverwachtingen in de roboticasector is de driver van de deal.

Nederlandse investeerder Ox. Group, een voorloper van investeerder OxGreenfield, verkoopt haar deelneming Rolan Robotics aan het op de Tokyo Stock Exchange genoteerde Daihen Corporation.

Daihen Corporation, een in Japan gevestigde beursgenoteerde onderneming met meer dan 3,800 werknemers en een jaarlijkse omzet van ongeveer 1,2 miljard euro wereldwijd actief als producent en leverancier van industriële robot, las, en plasmasystemen en diverse energy-management oplossingen, heeft de overname aangekondigd van het in Zwaag gevestigde Rolan Robotics.

Rolan Robotics is gespecialiseerd in las- en producthandling systemen door middel van roboticatoepassingen. Het bedrijf levert turn-key toepassingen aan de metaalverwerkende industrie en diverse ondernemingen in logistiek, agri en food, en diverse overige industrieën.

Met de overname versterkt Daihen haar positie in de robotics – en lasmarkt en zet zij een verdere stap in het bereiken van de (MKB) eindklant in de Benelux, Noord-Frankrijk en Duitsland.

Transition Corporate Finance (TCF) heeft Verkoper als M&A adviseur begeleid in de totstandkoming van deze transactie en Corporate Wise trad op als juridisch adviseur aan de verkoopzijde.

Daan Zandbergen, Partner bij TCF, ziet de effecten van de voortdurende ‘push towards automation’ terug in overnameprocessen in deze markt: “De gunstige lange termijn ontwikkelingen en groeiverwachtingen in de roboticasector zijn niet onopgemerkt gebleven door zowel financiële investeerders als strategische kopers, resulterende in een sterke appetite voor assets in dit segment en waarderingen die de algemene groeiverwachtingen van de sector inprijzen.”

Gerelateerde artikelen