Jan Willem Neggers CEO Ramphastos

Jan Willem Neggers volgt Marcel Boekhoorn op als CEO van Ramphastos.

Ondernemer en investeerder Marcel Boekhoorn heeft aangekondigd terug te treden als CEO van Ramphastos Investments. Boekhoorn heeft Jan Willem Neggers, sinds 2011 als partner verbonden aan de investeringsmaatschappij, benoemd tot zijn opvolger. Boekhoorn blijft als grootaandeelhouder actief betrokken bij Ramphastos.

Jan Willem Neggers (51) studeerde rechten in Maastricht en Cambridge en werkte onder meer bij Arthur Andersen. Neggers is sinds 2011 partner bij Ramphastos Investments, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor vastgoedbeleggingen, zoals de in 2021 verkochte High Tech Campus Eindhoven. Tot zijn aantreden als CEO van Ramphastos was hij nog werkzaam voor de HTC. Daarnaast was hij de afgelopen jaren betrokken bij meerdere andere investeringen, zowel op het gebied van vastgoed als bij andere projecten, zoals de in 2021 verkochte kozijnenproducent VHZ Groep.

Ramphastos Investments heeft belangen in meer dan dertig bedrijven binnen en buiten Nederland in verschillende sectoren, van startups tot scale-ups, tot snelgroeiende middelgrote bedrijven en mature ondernemingen. De totale omzet bedraagt ruim vier miljard euro. Voorbeelden van succesvolle investeringen zijn Telfort, Bakker Bart Food Group, Motip Dupli, i4F, Sim Industries, de VHZ Groep en de High Tech Campus Eindhoven.
 

Gerelateerde artikelen