Jan Willem de Boer benoemd tot managing partner Linklaters Amsterdam

Linklaters heeft Jan Willem de Boer, hoofd van de Corporate en M&A-praktijk, benoemd tot managing partner van het kantoor in Amsterdam. Hij volgt Martijn Koopal op die de afgelopen zes jaar leiding heeft gegeven aan de ontwikkeling van een van de snelst groeiende advocatenkantoren in Nederland.
Linklaters Amsterdam concentreert zich op fusies, overnames en financieringstransacties. Jan Willem de Boer gaat inzetten op een nieuwe groeifase waarin Linklaters zijn positie in dit segment van het juridisch advieswerk verder wil uitbouwen.
“Sinds de opening is het kantoor in Amsterdam zeer succesvol”, zegt De Boer. “Onze klanten weten ons goed te vinden en als onderdeel van een vooraanstaand internationaal advocatenkantoor kunnen we ons uitstekend onderscheiden.” 
In de eerste maanden van dit jaar is Linklaters bij een aantal grote transacties betrokken geweest, waaronder het bod van Unilever van € 4,1 miljard op aandelen in Hindustan Unilever, de verkoop door Repsol van LNG-activiteiten aan Shell voor € 5,1 miljard en de overname door Orix van Robeco van €1,9 miljard.
Martijn Koopal blikt terug op zes mooie jaren. “We hebben een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Ons kantoor is enorm gegroeid en wij hebben ons marktaandeel aanzienlijk vergroot. Ik heb er alle vertrouwen in dat we onder leiding van Jan Willem deze lijn zullen voortzetten.”
Koopal gaat zich weer volledig concentreren op de bank- en projectfinancieringspraktijk. Eerder dit jaar was hij betrokken bij de financiering van het A1/A6 wegenproject, de grootste publiek-private transactie in Nederland tot heden. De financieringspraktijk is onlangs versterkt door de komst van Daniel Gendron, tot voor kort werkzaam bij Linklaters in Londen. Hij is per 1 mei benoemd tot partner in Amsterdam.
Gerelateerde artikelen