Jan Kees de Jager nieuwe CFO KPN

Voormalig Minister van Financiƫn Jan Kees de Jager is de beoogde nieuwe CFO van KPN.

In een persbericht meldt KPN dat het contract van de heer De Jager zal ingaan op 15 augustus. Na een overgangsperiode zal hij per 1 november de rol van CFO op zich nemen. Tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders – naar verwachting in september – zal de RvC de aandeelhouders over de voorgenomen benoeming informeren, waarna de formele benoeming tot lid van de Raad van Bestuur zal plaatsvinden.

 De Jager volgt  Eric Hageman op die vorig jaar september plots opstapte. Sindsdien trad Steven van Schilfgaarde op als interim CFO was van KPN. Hij zal tot 1 november 2014 aanblijven in deze rol.

Jos Streppel, Voorzitter van de Raad van Commissarissen licht in het persbericht toe:

“We zijn verheugd dat we Jan Kees de Jager als nieuwe CFO kunnen presenteren. Aan zijn benoeming ging een grondige analyse van kandidaten vooraf en we zijn ervan overtuigd dat we de beste persoon hebben gevonden om de rol te vervullen en het management team te versterken. Jan Kees combineert uitgebreide financiële ervaring met operationeel leiderschap in de technologiesector. Hij wordt alom geroemd voor zijn financiële expertise als minister van Financiën in een turbulente financiële periode in Europa. Bovendien zullen zijn ondernemende activiteiten als oprichter/mede-eigenaar van ISM eCompany waardevol zijn voor ons bedrijf. We willen Steven van Schilfgaarde bedanken voor zijn sterke bijdrage als interim CFO en zijn blij dat hij Jan Kees in de komende periode zal blijven ondersteunen. Ik ben ervan overtuigd dat Jan Kees er als sterke leider in zal slagen om het financiële KPN-beleid uit te voeren. Dit beleid is gebaseerd op het creëren van waarde voor onze aandeelhouders en andere stakeholders.”

Jan Kees de Jager toont zich verheugd over zijn overstap naar het bedrijfsleven: "Ik ben zeer blij met deze mooie baan als CFO. KPN is een prachtig bedrijf met een rijke historie in een dynamische markt. Ik kijk uit naar de samenwerking met Eelco en de RvB, de RvC, mijn nieuwe KPN collega’s, de aandeelhouders en andere belanghebbenden.”

Gerelateerde artikelen