Jacques Straathof nieuwe CFO VION Food

VION Food heeft in de persoon van de heer Jacques Straathof (52) een nieuwe Chief Financial Officer (CFO). Dit maakt het bedrijf op 2 mei bekend in een persbericht. Jacques Straathof start per 19 mei 2014 in zijn nieuwe functie en gaat rapporteren aan Michiel Herkemij, CEO VION Food, en wordt lid van de Management Board van VION Food.
In zijn loopbaan heeft Jacques Straathof binnen Food en Retail verschillende leidinggevende financiële posities vervuld. Hij is onder andere CFO voor Ahold Spanje en CFO van de Sperwer Groep (PLUS en Spar) geweest.
 
Michiel Herkemij CEO VION Food: "Jacques Straathof brengt veel nationale en internationale ervaring mee in de Management Board van VION Food. Hij is een allround financiële professional met een bewezen track-record in complexe turn-arounds, ik ben blij dat hij ons team komt versterken."
 
In februari 2014 maakte VION bekend dat de voorganger van Straathof, Kenaad B. Tewarie, niet meer als CFO verbonden was aan het bedrijf. De reden voor zijn vertrek was ‘een verschil van inzicht over het te voeren beleid’, liet een woordvoerder weten. 
 
VION
VION is een internationaal opererend foodbedrijf. Het Nederlandse concern maakt hoogwaardige voedingsmiddelen en ingrediënten voor mens en dier. In 2013 realiseerde VION een omzet van € 7 miljard. VION is niet beursgenoteerd en heeft één agrarische aandeelhouder, de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) met circa 16.500 leden.
 
Bron: VION 
Gerelateerde artikelen