Italiaanse brillen exit bij GrandVision

Optiekconcern GrandVision en brillenproducent EssilorLuxottica verkopen de Italiaanse optiekketen VistaSì aan het Italiaanse Vision Group. Ook 75 winkels van GrandVision worden van de hand gedaan aan. Over de verkoopprijs en andere details van de deal zijn geen mededelingen gedaan.

De verkoop is het gevolg van de toezeggingen die EssilorLuxottica aan de Europese Commissie moest doen om GrandVision, het moederbedrijf van Pearle, over te mogen nemen. De Europese marktwaakhond was bang dat er door de overname in verschillende landen te weinig concurrentie over zou blijven. In Nederland moet de combinatie daarom de keten Eye Wish verkopen.

Het Frans-Italiaanse fusiebedrijf EssilorLuxottica kondigde de overname van GrandVision in 2019 aan. EssilorLuxottica is onder andere de producten van het luxemerk Ray-Ban. Met die overname was zo'n 7,3 miljard euro gemoeid, maar de deal kon pas na het nodige juridische gesteggel definitief worden afgerond. GrandVision verdwijnt begin januari van de beurs in Amsterdam.

(ANP)

 

Gerelateerde artikelen