Ipsos neemt onderzoeksbureau I&O Research over

De onderzoekers zijn begonnen als afdeling van de gemeente Enschede.

De Franse marktonderzoeker Ipsos neemt I&O Research, het grootste onderzoeksbureau in de publieke sector in Nederland, over. Na de overname gaat het bedrijf verder onder de naam Ipsos I&O.

I&O Research heeft vier aandeelhouders, waaronder de directieleden Inge Reijmer en Gerben Huijgen. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

I&O Research is bekend om zijn expertise op het gebied van sociaal en politiek onderzoek. Het bedrijf beschikt over ruime ervaring op het gebied van dataverwerking en -analyse en over een groot onderzoekspanel.

Het onderzoeksbureau ontstond uit de onderzoeksafdeling van de gemeente Enschede. Al in 1992 begon Nico Buurman – oprichter en eerste directeur – aan zijn eerste onderzoek naar de haalbaarheid van de verzelfstandiging. In 2005 werd het bedrijf een BV. Er werken 100 mensen in vestigingen in Amsterdam en Enschede.

Ipsos is een beursgenoteerd bedrijf dat wereldwijd opereert, opgericht in 1975. De omzet bedraagt ongeveer twee miljard dollar. Van de in totaal 20.000 mensen werken er 165 in Nederland, bij vestigingen in Amsterdam en Rijen. Bij de afgelopen verkiezingen verzorgde Ipsos nog de exitpolls.

Ipsos I&O wil nieuwe zakelijke kansen creëren voor overheden en internationale instellingen zoals de Europese Unie, met Nederland als vijfde onderzoeksland in Europa.

Gerelateerde artikelen