Iprox neemt Afvalwijzer over

Overname om positie op het gebied van overheidscommunicatie en contentmanagement te versterken.

AfvalWijzer is door iprox overgenomen van AddComm Group.

Iprox is onderdeel van Böschen IT Investments (onderdeel van Böschen Investments). Het is de zesde overname in iets meer dan twee jaar tijd voor de Family Office.

AfvalWijzer is een SaaS (software as a service)-communicatieplatform (app en web) en is gericht op de efficiency van de afvalverzameling. AfvalWijzer richt zich op gemeenten en gemeentelijke afvalophaaldiensten en is beschikbaar via een maandelijks abonnement. AfvalWijzer verbindt gemeenten, inwoners en bedrijven op gebied van afvalverzameling en is hiermee een belangrijke bron van informatie. De app biedt gemeenten de mogelijkheid om informatie te verstrekken over de afvalophaal-dienstverlening. De app biedt daarnaast tips over afvalscheiding en biedt het laatste nieuws omtrent afvalverzameling. Het stelt eindgebruikers bovendien in staat om geautomatiseerde herinneringen te ontvangen over afvalophaaldagen. In totaal zijn 142 gemeenten aangesloten bij AfvalWijzer. In 2022 logde 1,8 miljoen unieke huishoudens (37 procent van het totaal aantal huishoudens in Nederland) in bij de app.

AddComm Group B.V. is een IT-onderneming die gespecialiseerd is in het automatiseren, digitaliseren en verbeteren van klantcommunicatie. Door een strategische heroriëntatie was er niet volle focus op het product en zocht het bedrijf een koper voor de dienst.

Deze is gevonden in iprox, een provider van Content Management Systemen en onderdeel van Böschen IT Investments, het investeringsvehikel van de Family Office van de familie Böschen. Böschen IT Investments is bezig met een buy-and-buildstrategie en heeft hierbij de focus op verticale software-ondernemingen en IT Managed Service Providers in de Europese markt. BizQiT, Comsenso, Encaps, iprox en IT-Concern behoren tot eerdere overnames. Het management van Böschen IT Investment begeleidde de eerste transactie nog zelf, maar wendde zich hierna tot Marktlink.

Gerelateerde artikelen