Invicta neemt Burtec uit Nieuwegein over

Invicta Participaties heeft het in Nieuwegein gevestigde wegenbouwmachine-producent Burtec BV overgenomen.

De omvang van de transactie ligt tussen 1 miljoen en 5 miljoen euro, aldus het persbericht. Invicta heeft Burtec samen met Rob Doorman gekocht, die na de overname algemeen directeur is geworden. Doorman is al ruim twintig jaar actief als manager in de verhuur en verkoop van materieel in de wegenbouw.

Het 55 jaar oude Burtec is sinds 1985 specialist in het maken van machines die worden gebruikt bij de aanleg en het onderhoud van wegen zoals emulsiespuitwagens, kernboormachines, zaagmachines, rolbezems en schuivers.

Burtec levert machines in het hogere marktsegment, vooral aannemers in de wegenbouw/asfaltering en wegenbouwspecialisten. Naast de productie van nieuwe machines verzorgt Burtec ook Service en Onderhoud.

Kansen in België en Duitsland

Invicta stelt met de overname “een solide Nederlands Maakbedrijf verworven dat kwaliteitsproducten maakt in markt van infrastructuur”. Ofschoon Burtec voornamelijk actief is op de Nederlandse markt en die Invicta als “omvangrijk en stabiel ziet”, liggen er ook kansen in Duitsland en België.

Invicta Participaties is een onafhankelijke investeerder in private equity die zich specifiek richt op bedrijfsopvolging en groei bij middelgrote MKB-bedrijven in de Maakindustrie.

Gerelateerde artikelen