Invest-NL investeert in Dutch Security TechFund

Impact investeerder Invest-NL is toegetreden tot het Dutch Security TechFund van TIIN Capital.

De partijen hebben dit bekend gemaakt. Eind 2020 stapte ook Investeringsfonds Groningen in. Het Dutch Security TechFund heeft 36 miljoen euro beschikbaar om te investeren in early stage en later stage (Cyber) security ondernemingen. Sinds de start van het fonds zijn er inmiddels vijf investeringen gedaan.

Naast Invest-NL en Investeringsfonds Groningen zijn ook investeerders als KPN Ventures, regionale investeringsmaatschappij InnovationQuarter en de Gemeente Den Haag aan het zesde venture capital fonds van TIIN Capital verbonden. Het in Naarden gevestigde TIIN Capital, dat ook een vestiging heeft op de campus van The Hague Security Delta, kan zich hierdoor in een uniek landelijk dekkend ecosysteem bewegen. Hier is voldoende kapitaal, kennis en talent beschikbaar om impact te kunnen maken en om te werken aan een (cyber) veilig Nederland. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat investeert ook mee via de Seed faciliteit van RVO, naast een groep ‘informal investors’ en family offices, waaronder O2 Capital.

Met de komst van Invest-NL, dat vijf miljoen euro beschikbaar heeft gesteld, is het fonds in staat dieper te investeren in veelbelovende jongere en opschalende Cybersecurity ondernemingen in Nederland. Er kan worden geïnvesteerd vanaf 250.000 euro in de early stage fase tot vijf miljoen euro in later stage bedrijven en scale ups. Michael Lucassen, Managing Partner bij TIIN Capital, zegt hierover: “Door de betrokkenheid van Invest-NL is tevens onze ambitie een Cybersecurity fonds neer te zetten dat de belangen dient van heel Nederland geborgd. Met recht kan het fonds dan ook het Dutch Security TechFund worden genoemd. Hierdoor kunnen we met de juiste partners bouwen aan innovatieve oplossingen, waarmee tevens een goed rendement kan worden gerealiseerd voor al onze investeerders”.

Leo Holwerda, directeur Capital Invest-NL, voegt toe: “Door de fondsinvestering in het Dutch Security TechFund dragen we bij aan de financieringsmogelijkheden in de dataveiligheid en cybersecurity en maken we het mogelijk om in een vroege fase en met relatief kleine tickets te investeren in jonge MKB bedrijven in deze snelgroeiende sector. We hebben alle vertrouwen in de expertise en het track-record van TIIN Capital om het fonds tot een succes te maken en Nederland veiliger en innovatiever.”

Het fonds zal de komende jaren meer dan 30 miljoen euro investeren in naar verwachting meer dan twintig (Cyber) security ondernemingen. Er zijn inmiddels investeringen gedaan in twee later stage bedrijven en drie early stage bedrijven. Zo is geïnvesteerd in Felton, dat actief op overnamepad is om verder op te schalen en dat als managed security services bedrijf onder meer bedrijven ondersteunt met cloud security services . Daarnaast is zeer recent nog in Fraud Dynamics geïnvesteerd. Dit bedrijf heeft oplossingen waarmee financiële fraude (waaronder witwassen) kan worden aangepakt. Het is de verwachting dat in het eerste kwartaal van 2021 enkele nieuwe investeringen bekend kunnen worden gemaakt.

Gerelateerde artikelen